Bestemmingsplan procedure Dunoveste gestart

Bestemmingsplan procedure Dunoveste gestart

Bestemmingsplanprocedure nieuwbouw locatie Dunoveste gestart

Goed nieuws voor woningzoekenden in Doorwerth! Het college van B&W van de gemeente Renkum heeft besloten om het ontwerpbestemmingsplan voor project Dunoveste in Doorwerth in procedure te brengen. Op de locatie van het voormalige dr. Leo Kannerhuis aan de Houtsniplaan wordt momenteel een nieuw woongebouw ontwikkelt. Het plan biedt ruimte aan 75 nieuwbouw appartementen in een gevarieerd woonprogramma.

 

Participatieproces

Aanvankelijk waren er door Janssen de Jong Projectontwikkeling twee woongebouwen gepland, maar het participatieproces met de buurt in 2021 heeft geleid tot een aanpassing in het plan. Er is nu één woongebouw gepland met daarin een mix van 23 goedkope koopappartementen, 16 middeldure huur- en/of koopappartementen en 36 duurdere koopappartementen.

 

Betaalbare woningen

Met dit woonprogramma valt de helft van alle nieuw te bouwen appartementen in de betaalbare sector. Dit betekent dat deze appartementen aangeboden zullen worden onder de landelijk geldende NHG-grens, op dit moment is deze maximaal € 355.000,- v.o.n. 

 

Daktuin

Het plan ligt op een prominente locatie aan de rand van Doorwerth. Een prachtige plek gelegen in het groen en nabij het winkelcentrum met alle voorzieningen. De toekomstige bewoners kunnen straks hun auto’s grotendeels in een ondergrondse parkeergarage parkeren. Bovenop het parkeerdek is er door een landschapsarchitect een prachtige daktuin ontworpen waarmee de locatie een flinke kwaliteitsverbetering zal ondergaan.

 

Planning

De verwachting is dat de appartementen begin volgend jaar in de verkoop zullen komen en dat vervolgens de bouw medio 2023 van start zal gaan.