Sloop gaat van start!

Sloop gaat van start!

Niet slopen, maar ‘oogsten’ aan de Houtsniplaan in Doorwerth

Janssen de Jong Projectontwikkeling ontwikkelt op deze locatie in Doorwerth een gebouw met 75 appartementen, een parkeergarage en een tuin op het dak: project Dunoveste. De nieuwbouw wordt uitgevoerd door zusterbedrijf Janssen de Jong Bouw Oost. Maar voordat het zover is, moet het pand dat er nu staat eerst weg. En dat gebeurt circulair.

Delen van het voormalig kantoorgebouw, bekend als het Leo Kannerhuis, krijgen een nieuwe bestemming. In plaats van het gebouw simpelweg te slopen, wordt het geoogst door zusterbedrijf New Horizon. Voor Janssen de Jong Projectontwikkeling betekent dit betekent een enorme CO₂-besparing.

Hergebruik

New Horizon spreekt niet van slopen maar van demonteren en oogsten. Het oude pand komt niet in brokken bij het afval terecht – want afval bestaat niet. Het bedrijf gaat zo te werk, dat onderdelen en grondstoffen van het pand zo veel mogelijk opnieuw gebruikt worden in bouwprojecten.

Duurzaam beleid

Voor de gemeente Renkum is duurzaamheid en aandacht voor het milieu een belangrijk thema. Circulariteit is daar een belangrijk onderdeel van. Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Daniëlle van Bentem is daarom ook enthousiast over wat er staat te gebeuren: “We moeten toe naar een zo duurzaam mogelijke manier van bouwen, zodat we niet langer onnodig de aarde en onze grondstoffen uitputten. Dat hebben we als college ook afgesproken met elkaar. En hoe mooi is het om dit pand, dat toch bekend is bij heel veel inwoners, straks toch nog een functie heeft.”

Closing the circle, together

Rob Gerritsjans, directeur regio Oost vertelt: “Als projectontwikkelaar zien wij onze positie aan het begin van de vastgoedcirkel als een grote verantwoordelijkheid en kans in de vitale leefomgeving van de toekomst. Dit betekent duurzame keuzes maken in onze projecten. In Dunoveste sluiten we de cirkel ook nog samen met twee zusterbedrijven van JAJO. Zo leveren we samen een positieve bijdrage aan de materiaalkringloop en een duurzame toekomst.”

Fotocredits: Berry de Reus Fotografie